ICF Converge 2019 reflecties

ICF NL bestuurslid Hetty Brand-Boswijk bezoekt de 2-jaarlijkse ICF conferentie, Converge in Praag op 23-26 oktober 2019.                        

Een paar weken geleden bezocht ik de ICF tweejaarlijkse conferentie, Converge, in Praag. Door op LinkedIn te posten dat ik daar was en zoveel keuze had uit geweldige workshops om bij te wonen, werd ik uitgedaagd om mijn ervaringen te delen – dus dit zijn enkele van de indrukken die ik heb meegemaakt.

Ten eerste was het een gemeenschapsgevoel – 1000+ coaches samen met als doel contact te maken, te leren, te delen en plezier te hebben! Het is duidelijk dat mensen die het grootste deel van hun tijd besteden aan het geven, blij waren dat ze de gelegenheid hadden om dingen te ontvangen!

De tweede indruk is het feit dat mijn hersenen maar zoveel in één keer kunnen leren! Converge is opgezet in 4 verschillende interessegebieden – Build | Praktijk | Wetenschap | Ontdekken. Met mijn passie voor alles wat met neurologie te maken heeft, is het geen verrassing dat ik de meeste van mijn mogelijke workshops op het gebied van wetenschap heb gevolgd (hoewel sommige mensen die mij al jaren kennen misschien verrast zijn!) Ik zou geen kansen missen om op andere gebieden te leren, dus mengde ik mijn planning om ook onderwerpen te behandelen zoals Improvisatie, Coaching Emerging Leaders, Five Stories Great Leaders Tell. Ik had echter zoveel meer workshops kunnen volgen, maar op een gegeven moment bereikte ik een punt van hersensaturatie … het is wat het is.

Het derde ding dat voor mij opkomt is verbinding. De workshops waren verweven met lange pauzes, lunches enz. Om ons tijd te geven om te netwerken en dit was een geweldige gelegenheid om interessante mensen van over de hele wereld te ontmoeten en opnieuw contact te maken met mensen van dichter bij huis die ik niet had gezien voor een poosje. Ik bracht ook wat tijd door met het bezoeken van de stand van de ICF Foundation en sprak daar met het personeel over het ICF Ignite-project waarbij pro-bono coaching een grote rol speelt. Het was geweldig om andere ICF-medewerkers persoonlijk te ontmoeten en de ‘mens’ te zien achter al het harde werk dat wordt gedaan om ons als coaches op wereldwijde schaal te ondersteunen!

Maar de belangrijkste gedachte waarmee ik thuiskwam, is dit … wat mogelijk is voor de wereld als we allemaal onze meningen en oordelen opzij zetten en samenwerken vanuit onze gemeenschappelijke grond? Toen ik in Praag was, was er een nieuwsbericht dat een paar dagen duurde over de protesten in Beiroet, Libanon. Dit is een stad die mij dierbaar is, omdat ik daar een aantal keren heb bezocht en daar goede vrienden heb. Als een land met meerdere geloofsovertuigingen viel me een opmerking in een nieuwsbericht van een ‘gewone’ persoon op straat op “we zijn hier als moslim en christen samen – samen met gemeenschappelijke grond, een gemeenschappelijke oorzaak voor eenvoudig, menselijk respect”.

In oktober 2019 waren 1000 mensen in Praag samengekomen, een gemeenschappelijke oorzaak in eenvoudig, menselijk respect – wat een geweldige kans dat we allemaal een katalysator zijn voor positieve verandering door ons coachingwerk, onze diepe connecties, de mogelijkheid om anderen in staat stellen zichzelf en daarom anderen te waarderen en te respecteren. De woorden ‘gemeenschappelijke grond’ zullen me niet verlaten, ze zijn ingebed in mijn hersenen als een soort edict – ik moedig iedereen aan om, als er een conflict ontstaat, diep adem te halen en de gemeenschappelijke grond te vinden om te werken en resonantie te creëren voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*