Geslaagde workshop ‘De 11 competenties van ICF‘

Op 21 juni jl. vond de workshop ‘De 11 competenties van ICF‘ plaats bij de RINO in Amsterdam. De workshop werd geleid door Annemarie van der Meer en Marianne van der Pool, beiden MCC.

De insteek was om de deelnemers kennis te laten maken met de 11 competenties zoals die door ICF Global zijn vastgelegd en die worden getoetst bij de accreditatie voor ACC (Associate Certified Coach) PCC, (Professional Certified Coach) en MCC (Master Certified Coach).

Het was een zeer inspirerende en interactieve avond en met 16 deelnemers een mooie  gevarieerde groep coaches.

Bij binnenkomst kreeg iedereen uitgebreide documentatie over de 11 competenties en hoe deze getoetst worden, gerelateerd aan het accreditatieniveau. Nadat samen met de deelnemers de 11 competenties besproken waren, werd de theoretische kennis op een inspirerende en deskundige manier gedemonstreerd door Marianne en Annemarie.

Aan de hand van steeds dezelfde coaching situatie, waarbij Annemarie als coachee fungeerde en Marianne als de coach, werd achtereenvolgens op ACC, PCC en MCC niveau gecoached. Zodoende werd heel mooi inzichtelijk gemaakt wat het inhoudt om de competenties in de praktijk te gebruiken op de verschillende niveaus. Er ontstonden waardevolle groepsdiscussies hoe de deelnemers dit zelf in hun eigen werkomgeving ervaren en toepassen.

Kortom, een zeer geslaagde bijeenkomst!

We willen de RINO hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van de ruimte en de smakelijke catering!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*