Een opleiding tot coach volgen

Er zijn verschillende organisaties die ICF-geaccrediteerde coachopleidingen aanbieden. Deze organisaties voldoen aan de hoge eisen die ICF stelt aan theorie, ethiek en kwaliteit. Doorloop je met goed gevolg bij zo’n organisatie je coachopleiding, dan geeft je dat de theoretische basis om je ICF-certificering (ACC, PCC of MCC) aan te vragen. Je dient daarnaast natuurlijk nog wel voldoende coachings-praktijkuren aan te tonen.

ICF maakt in haar accreditering een onderscheid in ACTP (Accredited Coaching Training Program) en ACSTH (Approved Coaching Specific Training Hours). ACTP-geaccrediteerde opleidingen zijn ‘all inclusive’ programma’s. Hierin doorloop je van begin tot eind alle stappen die nodig zijn voor een afgeronde coachopleiding. Je certificeringsproef wordt afgenomen door het opleidingsinstituut zelf. ACSTH-geaccrediteerde opleidingen zijn ‘à la carte’ programma’s met een modulair karakter. Deze opleidingen combineer je met expertise die je reeds in huis hebt. Je certificeringsproef wordt afgenomen door ICF Global (Engelstalig).

De geaccrediteerde opleidingsinstituten in Nederland stellen zich hieronder kort aan je voor. Wil je meer weten over een specifieke organisatie, volg dan de link naar de website van het instituut.

Associatie voor Coaching

De leergang Certified Professional Coaching deel 1 van de Associatie voor Coaching voldoet aan de opleidingseisen van de ICF voor het verwerven van de basiskwalificatie ACC (Associate Certified Coach). Met de vervolgopleiding Certified Professional Coaching deel 2 voldoe je aan de opleidingseisen voor PCC (Professional Certified Coach).
Meer info: Associatie voor Coaching

Associatie voor Coaching

Creative Consciousness

Nederlands- en Engelstalige ACTP geaccrediteerde coachopleiding, gecreëerd om middels bewustzijnsgroei organisaties en individuen toegang te geven tot hun authenticiteit en volledige potentie. Creative Consciousness biedt een baanbrekende methode voor bewustzijnsontwikkeling, transformatie en ‘first class’ coaching, gebaseerd op uitvoerig onderzoek en integratie van velden waaronder: psychologie, ontologie, Oosterse en Westerse filosofie.
Meer info: Creative Consciousness

Creative Consciousness

Inclusion

Ontological coachen richt zich op ‘the way of being’, de manier van zijn. OC richt zich op hoe iemand met taal betekenis geeft aan de werkelijkheid, emoties daaraan bijdragen en hoe deze worden belichaamd. Tezamen. Met diep respect voor de persoon en de overtuiging dat verandering van binnenuit plaatsvindt.
Meer info: Inclusion – Ontological coachen

Inclusion - Ontological coachen

Intention

De opleiding Co-Creatie voldoet aan de opleidingseisen van ICF tot ACC- en PCC-coach. De opleiding is praktisch ingericht en richt zich op coachen als professie voor coaches, leidinggevenden en iedereen die zich persoonlijk wil ontwikkelen met coachingsvaardigheden. De jaaropleiding wordt afgerond met een praktijkdag in een organisatie.
Meer info: Intention

Intention

RINO

Bij de RINO kunt u terecht voor een ACTP traject en voor kortere ICF erkende cursussen. De docenten zijn doorkneed in de ICF coachcompetenties, de psychotherapeutische gespreksmodellen, waaronder de positieve psychologie, én in de toepassing hiervan in de context van organisaties. Drie RINO docenten zijn ICF Master Certified Coach (MCC).
Meer info: RINO coach

RINO Amsterdam

Schouten Global

Schouten Global provides 3 accredited coach training programs in English, Dutch and German. Co-Active Coaching for individual coaching; a 6 month program consisting five experiential training modules. Organizational Relationship System Coaching (ORSC) to coach teams/relationships. And The Leadership Circle Profile Certification, a transformational 360 tool for executive coaches.
More info: Schouten Global

Schouten Global